naš tim

Veljko

Milić

Advokat

Biografija

Veljko Milić je 2013. godine završio Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu, smer pravo, gde je stekao i zvanje master pravnik odbranivši master rad na temu Polje slobodne procene i neophodno u demokratskom društvu u praksi Evropskog suda za ljudska prava

Nakon završenih studija otpočeo je advokatsko-pripravničku vežbu kod advokata Vladimira Beljanskog, a od 2017. godine nastavlja rad kao advokat u advokatskoj kancelariji Beljanski. 

Postupa u svim oblastima prava, a naročito je angažovan u krivičnim postupcima kao branilac okrivljenih, punomoćnik lica oštećenih krivičnim delima, oštećenih kao tužilaca (supsidijarnih tužilaca) i privatnih tužilaca. Veliko iskustvo poseduje u postupcima koji se vode po Zakonu o javnom informisanju i medijima, kao i postupcima koji se vode pred Ustavnim sudom i Evropskim sudom za ljudska prava.

Izabran je za saradnika praktičara za krivičnopravnu oblast na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu, gde drži praktični deo nastave iz predmeta krivično procesno pravo. 

Za poziciju izvršnog direktora Nezavisnog društva novinara Vojvodine izabran je 2019. godine. Iste godine postao je i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara i licencirani trener medijske pismenosti. 

Prošao je osnovnu obuku za posrednike – medijatore i stekao dozvolu za posredovanje Ministarstva pravde Republike Srbije. 

Bio je član radne grupe za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji od 2020-2025 i radne grupe za izradu Akcionog plana za primenu Strategije javnog informisanja. Trenutno je član je radne grupe za izmenu Zakona o javnom informisanju i medijima. 

Autor i koautor je više istraživanja i publikacija kao što su Percepcije socio-ekonomskog položaja novinara i medijskih radnika u Vojvodini (2020), Medijske slobode i pravosuđe (2019), Novinari između slobode i odgovornosti (2017).

Ostali članovi

tima

Advokat

Vladimir Beljanski

Advokat

Bojan Papić

Advokatski Pripravnik

Angelina Ilić